Laffe overval op Hapse pastoor

  •   keer gelezen   Politie
HAPS - De 90-jarige pastoor van de kerk in Haps is vrijdagmiddag tussen vijf en half zes het slachtoffer geworden van een laffe overval. Daarbij werd de bejaarde geestelijke opgesloten in een kast. Hij wist zich uiteindelijk zelf te bevrijden en de politie te waarschuwen. Die is een groot onderzoek gestart.

[image=178589]

De pastoor werd na een fietstochtje door een man opgewacht bij de pastorie aan de Kerkstraat. De oude man werd naar binnen gestuurd en in een kast opgesloten. Korte tijd later moest hij eruit komen om de kluis aan te wijzen en te openen. Daarna werd de pastoor weer terug in de kast gestopt. Op dat moment zag hij dat er meerdere mannen binnen waren. Na enige tijd vertrokken de daders. Het lukte de pastoor om zichzelf uit de kast te bevrijden en hij belde de politie. Die startte direct een groot onderzoek.
Er is geprobeerd een uitgebreide verklaring van de pastoor op te nemen, maar hij was erg onder de indruk van de overval. Ook is er een technisch en tactisch onderzoek gestart in en om de pastorie. De politie hoopt met een buurtonderzoek meer te weten te komen over de verdachten. De overval heeft een diepe indruk gemaakt in deze kleine gemeente.

Getuigen
De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Wie iets gezien heeft of op een andere manier iets van deze overval weet wordt verzocht te bellen. Anoniem kan dat ook via "M" op 0800-7000. De pastoor is opgevangen door leden van de parochie. (foto's: Perry Braam)

[image=178590]

[image=178591]
Meer berichten