Vrachtauto's botsen op A73

  •   keer gelezen   Politie
BOXMEER - Op de A73 ter hoogte van Boxmeer is maandagavond een vrachtauto uit de richting van Venray tegen een vrachtauto uit de richting van Boxmeer gereden. Er vielen twee gewond en de ravage was groot.

[image=194725]

De vrachtauto vanuit Venray kwam door een klapband, via de middenberm, op de andere weghelft terecht en botste daar op de andere vrachtauto. De chauffeur van de vrachtauto met klapband, een 46-jarige man uit Emmen, bleef nagenoeg ongedeerd. Hij is ter controle toch per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
De andere chauffeur, een 44-jarige man uit Roermond, raakte bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De traumahelikopter is ook ter plaatse geweest om assistentie te verlenen. Een 55-jarige automobiliste uit Nijmegen wist de vrachtauto met klapband ternauwernood te ontwijken. Zij kwam op de andere weghelft terecht en liep een bloedneus op.
De verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld via Sint Anthonis en Overloon. De weg zal nog wel enkele uren gesloten blijven. (foto's: Gijs Hoogland)

[image=194724]

[image=194723]

[image=194722]

[image=194721]

[image=194720]

[image=194719]
Meer berichten