Pinpasdieven actief in de regio

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK/BOXMEER - Bij de politie zijn de afgelopen week meerdere meldingen binnengekomen van vooral senioren en mindervaliden die in Cuijk en Boxmeer slachtoffer zijn geworden van een wisseltruc met hun pinpas. Drie van hen werden in totaal voor achtduizend euro gedupeerd. De politie laat weten prioriteit te hebben gegeven aan het pakken van deze Oost-Europese bende.

[image=194031]

Bij de wisseltruc wordt over de schouder van degene die geld pint de pincode afgekeken en vervolgens wordt hij of zij afgeleid op het moment dat de automaat het geld en de pas uitgeeft. Dan wordt de pas snel verwisseld voor een ander pasje van een zelfde bank. Het slachtoffer denkt dus dat hij zijn eigen pinpas terugstopt in zijn portemonnee.

Slachtoffers
In Boxmeer werden twee 70-plussers slachtoffer van de bende en in Cuijk werd een vrouw in een rolstoel bestolen. “Op het moment dat mijn vader in de winkel wilde afrekenen, zag hij dat hij het pasje had van een andere persoon. Hij heeft meteen zijn eigen pas laten blokkeren, maar toen was er al voor 880 euro afgeschreven. Hij heeft contact gezocht met de eigenaar van die pas en toen bleek al snel dat die meneer ook slachtoffer was geweest. En die man had weer het pasje van een invalide vrouw, die voor maar liefst zesduizend euro was gedupeerd”, aldus de dochter van één van de slachtoffers.

Oproep
Behalve de wisseltruc kijkt de bende ook iemands pincode af om vervolgens later in een winkel de tas te rollen. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een bende van mensen met een Oost-Europees uiterlijk en zijn er tenminste twee vrouwen (mogelijk in afwisselende vorm) bij betrokken. Slachtoffers en getuigen worden opgeroepen bij het bureau hun verhaal te doen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van het district Maas & Leij-graaf via tel. 0900-8844.
Meer berichten