Fatale aanvaring op de Maas

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK - Op de Maas bij Cuijk en Mook zijn maandag omstreeks 21.00 uur een speedboot en het olievrachtschip Lindengracht frontaal met elkaar in aanvaring gekomen. Daarbij is een 32-jarige man uit Ottersum om het leven gekomen. Drie van de zeven opvarenden van de speedboot worden nog vermist. Zij zijn afkomstig uit Gennep (26 en 31) en Afferden (24). Naar deze mannen wordt nog altijd gezocht.

[image=193008]

[image=193009]

Drie opvarenden (mannen uit Gennep, Winterswijk en Nijmegen, leeftijd onbekend) konden kort na de aanvaring aan boord van het vrachtschip worden gehaald. Zijn zijn inmiddels met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

[image=193010]

[image=193007]

Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. Ook is de afkomst van de speedboot en de opvarenden onbekend. Omdat de exacte plaats van het ongeval niet duidelijk is, wordt op twee plaatsen gezocht. Wel staat vast dat het ongeval plaatsvond aan de Cuijkse zijde van de Maas. De speedboot voer stroomafwaarts terwijl het vrachtschip op weg was in zuidelijke richting. Aanvankelijk werd gezocht met helicopters boven rivier. Deze worden momenteel niet meer ingezet. Op de kade staan ambulances en brandweerauto's.

[image=193006]
Meer berichten