‘Wijkagent thermometer in samenleving’

  •   keer gelezen   Politie
CUIJK - Het politiekorps Brabant-Noord brengt het aantal districten terug van vijf naar drie. De districten De Leijgraaf en Land van Cuijk worden per 1 januari samengevoegd tot het district Maas & Leijgraaf. Op deze manier wil het korps meer slagkracht krijgen in de wijken, het recherchewerk versterken en het informatieproces optimaliseren.

[image=117583]

“We willen de politiemensen op de goede momenten inzetten”, aldus de nieuwe districtschef Frans van Leeuwen (49). “Na de laatste reorganisatie bleek het nodig om de organisatie op te poetsen. We liepen tegen de grenzen van ons kunnen aan”, verklaart de districtschef de samenvoeging van de twee districten. “Het was duidelijk dat we er geen extra mensen bij krijgen, dus moeten we ze nog efficiënter inzetten.” Met minder mensen dan nu gaat het echter niet, waarschuwt Van Leeuwen.
De politie zet in op drie speerpunten. “De wijkagent keert terug in het straatbeeld. Hij wordt de thermometer in de samenleving.” Daarnaast wordt het informatieproces geoptimaliseerd. “Iedere agent gaat straks met een informatiegestuurde opdracht de straat op.” Tot slot wordt het rechercheteam ‘robuuster’ gemaakt.
Meer berichten