'Tractor op N271 bij Gennep niet toegestaan'

  •   keer gelezen   Politie
GENNEP | De gemeente Gennep bevestigt dat landbouwverkeer niet is toegestaan op de plek waar afgelopen dinsdagavond een 27-jarige automobilist uit Groesbeek om het leven kwam. De man knalde die avond rond 20.00 uur op de N271 bij Gennep met zijn auto achterop een tractor en kwam kort daarop te overlijden aan zijn verwondingen.

[image=315866]

Na het ongeval kwam een geruchtenstroom op gang rond het Niersstadje. Hardnekkig werd vooral het gerucht dat de gemeente Gennep landbouwverkeer op de N271 zou 'gedogen' om te voorkomen dat tractoren en ander landbouwverkeer door het Gennepse centrum rijden. Een woordvoerster van de gemeente drukt dit gerucht nu de kop in. "Voor zover ons bekend, bekeurt de KLPD het landbouwverkeer op deze weg. Op autowegen, dus ook op de N271, is landbouwverkeer niet toegestaan."

'Onderzoek afwachten'
Zij verwijst voor overige (schuld)vragen naar de provincie Limburg, die beheerder is van de autoweg bij Gennep. De gemeentewoordvoerster wil nog niet vooruitlopen op enige speculaties. "Wij wachten eerst de resultaten van het onderzoek af, waaruit meer bekend zal worden over de aanleiding en achtergrond van dit tragische ongeval."
Meer berichten