Eigenaar Palazzo-theater opgepakt voor brand

  •   keer gelezen   Politie
GRAVE | In het onderzoek naar de brandstichting bij het Palazzo Theater in Grave heeft de politie maandagochtend een 33-jarige man uit Grave aangehouden. Het gaat om de eigenaar van het theater. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de brand en meldde zich op verzoek van de politie vanmorgen op het bureau.

[image=306264]

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 april verwoestte een grote brand het theater aan de Maasstraat. Kort daarvoor zou de eigenaar overvallen en vastgebonden zijn door twee onbekende mannen. De politie ging al gauw uit van brandstichting en startte direct een groot onderzoek.

Doorzoekingen
De zaak kreeg veel aandacht, onder meer in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. De politie onderzocht diverse scenario's. In de loop van het onderzoek kwam de eigenaar als verdachte naar voren. De politie doorzocht donderdag diverse locaties, waaronder de woning en een loods van de verdachte. Daarbij werden onder andere gegevensdragers, administratie en geld in beslag genomen. De politie benadrukt dat verder onderzoek moet uitwijzen of de man inderdaad betrokken is bij de brandstichting.

Eerdere overval
In het onderzoek naar de brand neemt de recherche ook een eerdere overval op het theater mee. Op 21 april van dit jaar zou de ondernemer door twee onbekende mannen zijn overvallen. De verdachte wordt verhoord. Omdat het onderzoek nog loopt, blijven tips welkom.
Meer berichten