Cuijk gaat beleid uitwerken om laaggeletterdheid in de gemeente aan te pakken.
Cuijk gaat beleid uitwerken om laaggeletterdheid in de gemeente aan te pakken.

Cuijk gaat aan de slag met bestrijding laaggeletterdheid

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De gemeente Cuijk gaat werk maken van de bestrijding van laaggeletterdheid. Aanleiding om gericht beleid te ontwikkelen is het gegeven dat 13 tot 16 procent van de beroepsbevolking in Cuijk 'in enige mate laaggeletterd is'. Dat is hoger dan landelijk.

Door onze redactie

"Je zult maar het recept van een belangrijk medicijn niet kunnen lezen of op straat komen te staan en geen formulier kunnen invullen. En dan heb ik het nog niet eens over je belastingaangifte digitaal invullen. Als mensen dat wél kunnen, worden een boel problemen voorkomen en dat is in ieders belang", vertelde CDA-fractievoorzitter Joost Hendriks eerder in deze krant ter voorbereiding op de motie, die vorige week in de raadsvergadering door CDA, SP en D66 werd ingediend en steun kreeg van bijna alle partijen. Alleen PLC stemde tegen. "Onderzoek heeft aangetoond dat laaggeletterden vaker werkloos zijn, minder gezond zijn, minder participeren en daarmee minder zelfredzaam zijn", luidt de toelichting.
Laaggeletterdheid moet onder meer worden bestreden door de activiteiten van Taalpunt in de Cuijkse bibliotheek te intensiveren, lesgroepen op te starten, sociale teams te trainen in het herkennen en doorverwijzen van (mogelijke) laaggeletterden.

Meer berichten