Overschot aan huisvesting voor statushouders in gemeente Mook en Middelaar. (foto: Albert Hendriks)
Overschot aan huisvesting voor statushouders in gemeente Mook en Middelaar. (foto: Albert Hendriks)
Opvang vluchtelingen en statushouders

Mook: overschot aan huisvesting voor statushouders

  •   keer gelezen   Politiek

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar kent een overschot op de huisvesting voor statushouders voor wie afgelopen jaar onderdak gevonden moest worden. Niet alleen werd op tijd voldaan aan de taakstelling voor 2016, ook zijn al zeven statushouders ondergebracht voor wie formeel pas in 2017 onderdak gevonden hoeft worden in Mook.

Mook en Middelaar moest 21 statushouders onderbrengen in 2016. "Daar zijn we inmiddels al overheen", legt wethouder Geertjan Wienhoven (DGP) uit. "We hebben meer statushouders gehuisvest dan we formeel moesten en we hebben zelfs een overschot, zodat we in 2017 naar verwachting nog maar veertien statushouders hoeven onder te brengen."
Waar veel gemeenten in Nederland worstelen met dit vraagstuk, gaat het in Mook en Middelaar dus zeer goed. "Dit danken we aan particuliere initiatieven", vertelt Wienhoven. "Want het mocht niet teveel ten koste gaan van het toch al beperkte aantal sociale huurwoningen voor woningzoekenden."
Zo konden dit jaar onder meer in een voormalig huis van missiezusters in Molenhoek veertien statushouders worden ondergebracht.

Meer berichten