Het eerste exemplaar van 'De kracht van Boxmeer' werd door burgemeester Karel van Soest gegeven aan Wim van de Donk. (foto: Ingrid Driessen)
Het eerste exemplaar van 'De kracht van Boxmeer' werd door burgemeester Karel van Soest gegeven aan Wim van de Donk. (foto: Ingrid Driessen)
Samenwerking Land van Cuijk

'De verbindingskracht is in Boxmeer als het ware op loopafstand te vinden'

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | "Het Land van Cuijk heeft goud in handen." Die opvallende uitspraak deed de Brabantse Commissaris van de Koning Wim van de Donk woensdagmiddag tijdens een werkbezoek aan Boxmeer, waar hij het eerste exemplaar van het boek 'De kracht van Boxmeer' in ontvangst nam. "Ik zie in dit boek de ondernemende spirit van het Land van Cuijk terug", vertelt Van de Donk.

Door Martijn Schwillens

Het boek -samengesteld door Vincent Ronnes- vertelt de 100-jarige geschiedenis van de industrie in Boxmeer, die is gestoeld op agrifood en health. "Verbeeldingskracht en verbindingskracht staan centraal in de Brabantse economie. We willen graag dingen ontwikkelen en maken. Innovatie en duurzaamheid staan hier hoog in het vaandel. Dat zie ik in Boxmeer ook terug bij bedrijven als MSD, Nutreco en Hendrix Genetics. We lopen graag voorop", meent Van de Donk. "Onze verbindingskracht wordt al decennialang getypeerd door de opvatting dat er weinig ruimte is voor individueel heldendom. Ondernemers hebben de visie, maar werknemers moeten het doen. Mensen maken het verschil! Het gevoel van elkaar een beetje vasthouden, is de kracht van Brabant. Dit boek zie ik dan ook als een inspiratiebron voor de samenwerkingskracht in het Land van Cuijk. Subregio's worden steeds belangrijker. De verbindingskracht is in Boxmeer als het ware op loopafstand te vinden, met een wenkend perspectief richting het Land van Cuijk."

AgriFood
Jaarlijks wordt in Boxmeer op het gebied van food en health meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in ontwikkeling en onderzoek. Geïnspireerd door Wimke Hendrix (ook bekend als Wim de Körver), die honderd jaar geleden het eenmansbedrijf begon dat anno 2016 bekend staat als Hendrix Genetics en een belangrijke rol bekleedt in het boek, sprak de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest zijn ambities voor de toekomst uit. "Boxmeer en het Land van Cuijk als onderdeel van de AgriFood Capital moeten we beter in de etalage zetten. Teveel activiteiten vinden nu nog plaats in Den Bosch, maar waarom zouden we -bijvoorbeeld tijdens de Dutch Agri Food Week- niet een aantal activiteiten in 2017 zelf kunnen opzetten of naar het Land van Cuijk halen?"
'De kracht van Boxmeer' (58 pagina's) is voor 9,95 euro te koop bij Van Dinter Media in Boxmeer.

Meer berichten