Buitenspeeltuin Boxmeer om tafel met wethouder over drie locaties.
Buitenspeeltuin Boxmeer om tafel met wethouder over drie locaties.

Buitenspeeltuin Boxmeer om tafel met wethouder over drie locaties

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De Stichting Recreatie en meer heeft weer zicht op een locatie voor de buitenspeeltuin. "Het artikel in De Maas Driehoek van drie weken geleden heeft ertoe geleid dat meerdere grondeigenaren zich bij ons hebben gemeld", vertelt Theo Weenink namens de stichting.

Door Martijn Schwillens

Anderhalf jaar nadat het initiatief met veel enthousiasme werd gelanceerd, zaten de initiatiefnemers nog altijd zonder geschikte locatie. "Maar de noodkreet in deze krant is gehoord", vervolgt Weenink. "De gesprekken die we met verschillende eigenaren van beoogde locaties hebben gevoerd zijn goed. Het is duidelijk wat wij willen en wat zij kunnen bieden. De beoogde locatie houden wij nog even voor ons."
Het stichtingsbestuur heeft morgen (woensdag) een afspraak met wethouder Peter Stevens (CDA) om de drie locaties die het bestuur nu op het oog heeft te gaan bespreken. "De positieve houding die de wethouder tijdens de recente begrotingsbehandeling opnieuw benadrukte, hopen we tijdens dat gesprek te gelde te maken. Uit dit gesprek zal blijken welke locatie groen licht krijgt om zo snel mogelijk aan een quickscan te worden onderworpen om de speeltuin in de zomer van 2017 alsnog gerealiseerd te krijgen."

Meer berichten