Wethouder Rob Poel (PvdA) houdt vertrouwen in ontwikkeling van het Landschapspark.
Wethouder Rob Poel (PvdA) houdt vertrouwen in ontwikkeling van het Landschapspark.

Gemeente Cuijk houdt vertrouwen in ontwikkeling Landschapspark

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De gemeente Cuijk houdt vertrouwen in verdere ontwikkeling van het zogeheten Landschapspark in Cuijk. "Vorige week bracht een regionaal dagblad naar buiten dat het Landschapspark niet door zal gaan, maar dat is in feite onjuist", vertelt wethouder Rob Poel (PvdA). "Het initiatief van Van de Valk is van de baan, maar wij zien nog kansen genoeg tot ontwikkeling van dit gebied."

Door Martijn Schwillens

"Tijdens de begrotingsbehandeling in november heb ik al aangegeven dat het college op korte termijn hom of kuit van de initiatiefnemer verlangde. Als college hebben we ons al een aantal jaren ingespannen om het plan te kunnen realiseren", vervolgt Poel. "Ook wordt de suggestie gewekt dat de gemeente de stekker uit het project trekt. Ook dat is onjuist. Beide partijen hebben op basis van overleg besloten het dossier te beëindigen omdat een latente claim van de vroegere eigenaren krachtens conceptovereenkomst voor rekening van Van de Valk zou komen en hij wilde, begrijpelijk, dat risico niet nemen. Dit was overigens vanaf het begin bij de initiatiefnemer Van der Valk bekend. Ik ben er zelfs 160 kilometer op en neer voor naar Apeldoorn gereden", zegt Poel. "Overigens zou Van der Valk nog een poging ondernemen richting de eigenaren en mij hierover berichten. Ik was in afwachting van zijn bericht toen het al in de krant stond."

Alternatieven
Poel benadrukt dat hij vertrouwen heeft dat het gebied tussen de A73 en de Heeswijkse Kampen op termijn toch ontwikkeld gaat worden. "We zijn nog niet in gesprek. Het is ook nog te vroeg om daarover naar buiten te treden. Bovendien wil ik de zaken met Van der Valk netjes afronden."
Desgevraagd laat de wethouder weten verrast te zijn dat D66 zijn verbazing uitsprak over het cancelen van de plannen van Van der Valk. "Want op zijn verzoek had ik een raadslid van D66 al eerder geïnformeerd over de stand van zaken."

Meer berichten