De Molenstraat in Cuijk.
De Molenstraat in Cuijk.

Betonplaat in Molenstraat wordt verwijderd; locatie in verkoop

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Woningcorporatie Mooiland gaat begin 2017 de betonplaat op het voormalige Jan Linders-terrein aan de Molenstraat in Cuijk verwijderen en de locatie te koop aanbieden. Als een gegadigde uitblijft, heeft Mooiland zich volgens wethouder Rob Poel (PvdA) bereid getoond 'om bijvoorbeeld het gebied in te zaaien'.

"De laatste weken is er intensief contact geweest met Mooiland over onder meer prestatieafspraken, maar ook over bijvoorbeeld het oude Jan Linders-terrein aan de Molenstraat en de staat waarin het perceel zich bevindt", legt Poel uit. "Mooiland is het met de gemeente eens dat er wat moet gebeuren en er gaat ook iets gebeuren! De betonplaat die op de locatie ligt, gaat gesloopt worden en in het eerste kwartaal van 2017 weggehaald. Parallel aan die activiteit wordt de locatie op de markt gebracht voor verkoop."
Poel geeft aan dat Mooiland zich bereid heeft getoond om 'bijvoorbeeld de locatie in te zaaien als de locatie niet snel verkocht is'. "Zoals dat ook gebeurt met (bouw)locaties in het plan Cuijkse Cantheelen. In elk geval is uitgangspunt de huidige aanblik aanzienlijk te verbeteren. Ook blijf ik doende met partijen om tot een structurele invulling te komen van het gebied", onderstreept hij.

Meer berichten