Vragen raadslid Welles (CDA) over maaien vijverrand Maashees

  •   keer gelezen   Politiek

MAASHEES | Raadslid Anjo Welles-Verhoeven van het CDA heeft het Boxmeerse college van B en W schriftelijke vragen gesteld over achterstallig onderhoud van de vijver in Maashees. "Grote wens van de dorpsraad en vrijwilligers is steeds geweest een gefaseerd maaibeheer van de vijverrand, maar toch is vorige week de rietkraag rond de vijver in zijn geheel gemaaid", aldus Welles.

"Het is alweer acht jaar geleden dat een plan werd gepresenteerd voor de vijver en directe omgeving aan de Rieterweg in Maashees. Vier jaar later was het plan gereed, mede door inspanningen van de dorpsraad en vrijwilligers", weet Welles. "De vijver werd opgeschoond, heestergroepen zijn aangeplant en de plaatsing van een mooi nieuw kunstwerk van mozaïek (De Troon) hebben gezorgd voor een mooie plek waar het dorp trots op is."
Mede door de aanwezigheid van padden (en de paddentrek in het voorjaar) was 'gefaseerd maaibeheer van de vijverrand' een grote wens van de dorpsraad en vrijwilligers. Dit is ook opgenomen in het Integraal Uitvoeringsprogramma. Welles wil nu van het college weten waarom 'toch' niet gefaseerd gemaaid is, of gefaseerd beheer in 2017 wordt ingevoerd en of het maaibeheer van de vijverrand niet overgelaten kan worden aan de werkgroep IBOR in Maashees.

Meer berichten