Voetballen op kunstgras met rubberkorrels: wel of niet veilig?
Voetballen op kunstgras met rubberkorrels: wel of niet veilig?

'Geen rol gemeente Boxmeer als rubber op kunstgras kankerverwekkend is'

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De gemeente Boxmeer ziet geen rol voor zichzelf weggelegd met betrekking tot beleid voor gebruik van de kunstgrasvelden in Overloon en Vierlingsbeek, ook niet als uit onderzoek van het RIVM naar voren komt dat de gebruikte rubberkorrels kankerverwekkend zijn. "Het is niet wenselijk om eigen richtlijnen voor het aanleggen van velden te hanteren", aldus het college van B en W.

De uitkomsten van het onderzoek van het RIVM worden voor kerstmis verwacht. In afwachting daarvan maken SSS'18 en Volharding gewoon gebruik van de velden. Elders in Noordoost-Brabant (en in Gennep) kiezen clubs ervoor dit niet te doen. Als uit onderzoek mocht blijken dat rubberkorrels inderdaad kankerverwekkend zijn, dan ligt de bal niet bij de gemeente maar bij de KNVB, aldus het college. "Maar als de bond de richtlijnen van het RIVM niet overneemt en er is dreigend gevaar voor de gezondheid, dan zal het beleid heroverwogen moeten worden."
De kunstgrasvelden op de gemeentelijke tennisparken zijn 'bezand' en kennen geen rubbergranulaat. Ook het kunstgrasveld van MHC Boxmeer wordt bezand en bewaterd.

Meer berichten