De veiligheid op de Rochusrotonde in Boxmeer laat volgens de SP te wensen over. (foto: SK-Media)
De veiligheid op de Rochusrotonde in Boxmeer laat volgens de SP te wensen over. (foto: SK-Media)
update

SP Boxmeer: grote zorgen over veiligheid Rochusrotonde

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De maat is vol voor de Socialistische Partij (SP) in Boxmeer. De gemeente moet volgens de SP snel actie ondernemen om de verkeersveiligheid op de Rochusrotonde in het centrum van Boxmeer aan te pakken. "Bij de SP zijn drie gevallen in korte tijd bekend waarbij fietsers aangereden zijn door automobilisten", aldus raadslid Wilbur van den Hoven.

Door Martijn Schwillens

Van den Hoven somt de drie recente gevallen op: "Een moeder met kind kwam met de schrik vrij, een scholier had materiële schade waarbij de automobilist is doorgereden en afgelopen woensdag was er wederom een aanrijding waarbij een vrouw gewond afgevoerd is naar het ziekenhuis. Ook hierbij is de automobilist doorgereden."

'Wachten op volgend ongeval'
De situatie is hoegenaamd bekend. Fietsers hebben voorrang op de Rochusrotonde, waar drie drukke wegen (Beugenseweg, Spoorstraat en Burg. Verkuijlstraat) samenkomen. Zeker tijdens piekmomenten is de situatie erg onoverzichtelijk. "De SP ziet dat het hier vaak (bijna) mis gaat en zal gaan, aangezien er op de Rochusrotonde dagelijks, en vooral in de spits, veel scholieren van en naar school fietsen en veel automobilisten naar het werk gaan of terugkomen. Het wachten is op een volgend ongeval met mogelijk nog een ernstigere afloop", benadrukt Van den Hoven. "Wij willen dan ook graag weten of het college bereid is naar verbeteringen op het gebied van verkeersveiligheid te kijken, zoals het scheiden van verkeersstromen, bijvoorbeeld door middel van een vrijliggend fietspad, door verkeersremmende maatregelen voor automobilisten of door duidelijke signaleringen en waarschuwingen.

Eigen verantwoordelijkheid
Het laatste ongeval leidde overigens tot veel uiteenlopende reacties op de social media van De Maas Driehoek. "Als de fietsers ook eens aangeven waar ze naar toewijzen in plaats van gewoon doorfietsen. Automobilisten wachten vaak op dat punt om de fietser voorrang te geven, gaan ze net de andere kant op", aldus Toon Bonants. "Dit is dus een rotonde die ik niet durf te nemen op de fiets samen met mijn zelf fietsende dochter van zes", geeft Juud Welbers aan. Tom Baartmans stelt: "Als er in Boxmeer een punt is dat beter een kruispunt met stoplichten kan zijn, is het daar wel."

Meer berichten