Snel duidelijkheid over sloop Maaszicht in Grave.
Snel duidelijkheid over sloop Maaszicht in Grave.

Grave: Erik Daandels verwacht snel duidelijkheid over Maaszicht

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | Wethouder Erik Daandels (CDA) verwacht deze week bericht van Brabant Wonen over de plannen met het oude Maaszicht in Grave-centrum. Het project 'Prinsenstal', zoals het zal gaan heten, is na de sloop van Visio en de ontwikkeling van het Wisseveld, het derde grote ontwikkelingsproject aan de rand van de historische binnenstad.

Door Annelies Graafsma

Brabant Wonen, woningcorporatie Mooiland en de gemeente zijn alle drie eigenaar, ieder van een deel van de te ontwikkelen locatie. Daandels: "We willen graag een snelle ontwikkeling in dat gebied. Brabant Wonen is eigenaar van alles onder de 'rode pannen."
Een overname wordt momenteel bestudeerd. "De vorige mogelijke koper is afgehaakt, ik weet niet waar precies het spanningsveld zat. Op de vraag of het gebouw onder de 'rode pannen' een gemeentelijk monument blijft", zegt Daandels. "We halen het gemeentelijk monument er niet vanaf. Soms blijken monumenten juist een kans. We wachten af aan wie Brabant Wonen het verkoopt. Ons is beloofd dat er voor de Kerst bericht zal zijn. We willen in 2017 starten met de sloop van de hoogbouw en starten met de nieuwbouw van woningen."

Meer berichten