Juriste Alice van Hest mag het Boxmeerse gemeentehuis niet meer in.
Juriste Alice van Hest mag het Boxmeerse gemeentehuis niet meer in.

'Intimiderende' Alice van Hest mag Boxmeers gemeentehuis niet in

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Aan de soap rond Alice van Hest is dinsdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd. De juriste (68) is de toegang tot het Boxmeerse gemeentehuis ontzegd omdat zij eerder een ambtenaar 'een pias' had genoemd en zij zich 'intimiderend' zou hebben gedragen. "Door dit besluit kan ik mijn werk niet doen", vertelt Van Hest.

"Ik heb een ambtenaar een 'pias' (clown of nar, red.) genoemd, omdat hij dat zelf uitlokte en mij na vier keer vragen geen antwoord gaf, maar alleen zijn armen in de lucht hief vier maal", vervolgt Van Hest. Na haar uitspraak -gedaan tijdens een bijeenkomst van de bezwaarschriftencommissie op 1 november- werd zij het gemeentehuis uitgezet en de toegang ontzegd. "Op basis van het agressieprotocol", legt ze uit. "Maar ik ben een vrouw van 68 jaar", lacht Van Hest, die sindsdien 'persona non grata' is. Naar aanleiding van de situatie klom voormalig raadslid Maarten Wiggers de Vries in de pen en stuurde een ingezonden brief ('Boxmeerse doodzonde') naar deze krant. Afgelopen donderdag stelde de SP mondelinge vragen over de situatie aan burgemeester Karel van Soest en vond bijval van de PK. "Donderdag is verteld dat de gemeente en ik in gesprek zijn, maar dat is helemaal niet waar. Wel heb ik eerder gesproken met tweede loco-secretaris Guus Reintjes. De maatregelen zouden tijdelijk worden opgeheven, maar ze zijn nu toch weer van kracht."
Van Hest is juriste en staat cliënten bij die in conflict zijn met de gemeente Boxmeer. "Zoals via de bezwaarschriftencommissie, klachtencommissie of het indienen van een bezwaarschrift. Ik kan nu echter niet meer mijn werk doen. Zodoende ga ik een kort geding beginnen tegen de gemeente."

De gemeente geeft aan niet de behoefte te hebben om te reageren.

Meer berichten