De stuw bij Grave de ochtend na het ongeval bij de Graafse sluizen. (foto: SK-Media)
De stuw bij Grave de ochtend na het ongeval bij de Graafse sluizen. (foto: SK-Media)

Keerpunt 2010 wil duidelijkheid over uren na ongeluk bij stuw Grave

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | De Keerpunt 2010-fractie in de gemeente Grave wil helderheid over de uren na het ongeval op de Maas bij Grave, waarbij een met giftige stoffen beladen binnenvaartschip op donderdag 29 december tegen de stuw botste. "Waarom is er niet onmiddellijk een NL Alert uitgegaan?", wil fractievoorzitter Nel Schuts van Keerpunt 2010 weten.

Schuts wil via een negental schriftelijke vragen duidelijkheid over de gebeurtenissen kort na 19.30 uur, het tijdstip van de aanvaring. Zij wil van het Graafse college van B en W weten welke veiligheidsregio leidend was, op welke tijdstip exact burgemeester Lex Roolvink is geïnformeerd over het ongeluk en welke maatregelen hij toen direct heeft ondernomen.
Daarnaast wil Schuts weten op welke tijdstip en door wie de burgemeester van buurgemeente Heumen is ingelicht. Tussen het tijdstip van de aanvaring en het ondernemen van actie zat ongeveer drie uur. Schuts wil weten hoe dit te rijmen is met het gegeven dat bij een mogelijke breuk van het schip een ramp had kunnen gebeuren vanwege de 1.500 ton benzeen waarmee het schip geladen was. "Waarom is er niet onmiddellijk een NL Alert uitgegaan en wie had in deze actie moeten nemen?" Ook wil Keerpunt 2010 weten of (en door wie) er onderzoek wordt verricht naar de oorzaak van de 'ramp'.

Meer berichten