Wethouder Rob Poel.
Wethouder Rob Poel.

'Cultuurstraat is uniek stukje Cuijk en wordt nu nog mooier'

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Cultuurwethouder Rob Poel (PvdA) van de gemeente Cuijk is blij dat de plannen om de cultuurstraat op te knappen op korte termijn worden uitgevoerd. "Het was al een uniek stukje Cuijk en het wordt nog mooier", weet Poel.

"Bij mijn aantreden had ik reeds het voornemen om dit stukje Cuijk, met onder andere de pastorietuin die reeds was aangekocht, ook daadwerkelijk af te maken en dat is nu gelukt", stelt Poel (foto) tevreden vast. "Ik ga er vooralsnog vanuit dat we plannen uitvoeren binnen het door de raad vastgestelde budget (385.000 euro)."
Als de metamorfose is afgerond, wil Poel dit 'belangrijke deel van het nieuwe Cuijkse centrum' nadrukkelijker voor het voetlicht brengen van toeristen en winkelend publiek. "Het is belangrijke schakel tussen het compacte centrum en de Maas. De wijze waarop we dit gaan doen, zullen we in overleg met betrokkenen gaan bepalen." Of de Romeinse vondsten een plek gaan krijgen in de cultuurstraat, kan Poel nog niet zeggen. "Het Romeinse verleden krijgt een plek in het centrum, maar waar kan ik nu nog niet zeggen."

Doorontwikkelen
Jos Janssen (FAD) vertelt: "We hebben in 2012 voor het eerst met alle culturele instellingen bij elkaar gezeten en vanuit dat overleg is de cultuurstraat ontstaan. Het is belangrijk dat de cultuurstraat zich doorontwikkelt en de verbinding met het centrum tot stand komt."

Meer berichten