Boxmeer onderzoekt mogelijkheden Blijverslening voor levensloopbestendig maken van woningen.
Boxmeer onderzoekt mogelijkheden Blijverslening voor levensloopbestendig maken van woningen.

Boxmeer onderzoekt mogelijkheden Blijverslening

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De gemeente Boxmeer gaat de mogelijkheid onderzoeken om inwoners een Blijverslening aan te bieden. Een dergelijke lening kan worden aangevraagd om woningen levensloopbestendig te maken.

CDA-fractievoorzitter Twan Stiphout pleitte onlangs voor onderzoek naar deze regeling en krijgt nu de toezegging van het college van B en W. "Het CDA heeft er op aangedrongen om na te gaan of deze regelingen ook voor de inwoners van Boxmeer ingezet kunnen worden en daarover het nodige te communiceren", aldus Stiphout.
Een Blijverslening kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels, zodat een woning toekomstbestendig wordt. "De gemeente weet dat het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) sinds kort deze lening aanbiedt. De gemeente verstrekt deze lening niet, maar de mogelijkheid om dit wel te doen wordt momenteel onderzocht", aldus B en W. "De voorwaarden die verbonden zijn aan een dergelijke regeling zullen aan de gemeenteraad worden voorgelegd."
Geen enkele gemeente in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg biedt deze leningsvorm aan.

Meer berichten