VDB/LO pleitte een oplossing voor 'onveilige verkeerssituatie' aan de Gildenhoed in Groeningen.
VDB/LO pleitte een oplossing voor 'onveilige verkeerssituatie' aan de Gildenhoed in Groeningen.

'Herinrichting Weijerplein en Veerstraat in begroting 2018'

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Reconstructie van het Weijerplein en verbetering van het kruispunt op de Veerstraat in Boxmeer zal worden opgenomen in de begroting voor 2018. De verkeerssituatie aan de Gildenhoed in Groeningen blijft voorlopig zoals-ie is.

Dat laat het Boxmeerse college van B en W weten op schriftelijke vragen van VVD-fractievoorzitter Judith Logtens. "Hiertoe zijn wij in principe bereid, al is een en ander wel afhankelijk van nadere uitwerking van dit project en financiering", aldus B en W.
Logtens pleitte onlangs voor uitvoering van eerdere herinrichtingsplannen voor het plein en het naastgelegen kruispunt. Het college ziet daarentegen niets in aanpak van de verkeersveiligheid rond de Weijerstaete (De Raetsingel) en Floralaan. B en W delen niet de mening van Logtens dat de situatie ter plekke onveilig is.

Gildenhoed
De verkeerssituatie aan de Gildenhoed in Groeningen blijft voorlopig zoals-ie is. Dat betekent dat voetgangers en fietsers ter plekke over onverharde wegen moeten blijven gaan. Volgens raadslid Marc Oudenhoven (VDB/LO) leidt dit tot verkeersonveilige situaties en moeten fietsers en voetgangers 'langs water- en modderplassen baggeren'. B en W voelen niets voor een eerdere aanpak omdat een bestemmingsplanwijziging om er woningen te realiseren in voorbereiding is en werkzaamheden dan over een paar jaar opnieuw uitgevoerd moeten worden.

Meer berichten