Bij De Inloop kunnen mensen met een psychosociale aandoening terecht voor een praatje, krantje of kop koffie.
Bij De Inloop kunnen mensen met een psychosociale aandoening terecht voor een praatje, krantje of kop koffie.

'De Inloop desnoods zelf bekostigen'

Politiek 465 keer gelezen

BOXMEER | De GGZ Oost-Brabant laat momenteel onderzoek uitvoeren naar de alternatieven voor De Inloop als laagdrempelig inloopcentrum voor mensen met een psychiatrische aandoening. "Maar als die alternatieven ons niet bevallen, dan gaan we kijken of we zelf iets kunnen regelen", vertelt de Boxmeerse wethouder Willy Hendriks (LOF).

Uit beantwoording op schriftelijke vragen van de SP kon worden gesteld dat De Inloop alleen nog open blijft voor mensen met een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA's). "Maar de situatie blijft voorlopig sowieso zoals-ie altijd is geweest. Dus iedereen met een psychosociale aandoening kan gewoon binnen blijven lopen bij De Inloop voor een praatje of kop koffie zolang het onderzoek loopt", verduidelijkt Hendriks.
Volgens Hendriks maakten de gemeenten Boxmeer, Uden en Oss zich hard voor het openhouden van De Inloop, toen de GGZ in 2016 bezuinigingen aankondigde. "De Inloop in Boxmeer kent een hoog bezoekersaantal (circa 70). Wij willen niet dat die mensen straks geen geschikte plek meer hebben. Voor de laagste categorie is reguliere dagopvang mogelijk een alternatief, maar voor het gros zal echt een goed alternatief gevonden moeten worden voordat we besluiten dat De Inloop alleen nog open mag blijven voor EPA's. Desnoods bekostigen we het zelf. Maar uiteraard moeten we eerst kijken wat er uit het onderzoek komt. Ook Sociom (welzijnswerk) wordt hier intensief bij betrokken."
De huidige kosten van De Inloop voor de gemeente Boxmeer bedragen zo'n 50.000 euro.
Behalve in Boxmeer is De Inloop ook gevestigd in Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant