Harry Cruijsen en Gerard Beckers hebben bijna 1.600 handtekeningen overhandigd aan wethouder Erik Daandels. (foto: Diana Derks)
Harry Cruijsen en Gerard Beckers hebben bijna 1.600 handtekeningen overhandigd aan wethouder Erik Daandels. (foto: Diana Derks)

Bijna 1.600 handtekeningen opgehaald tegen variant E N321

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | Bewoners van Escharen en leden van burgerinitiatief Estersveld-de Stoof hebben donderdagmiddag bijna 1.600 handtekeningen overhandigd aan wethouder Erik Daandels (CDA) als protest tegen tracévariant E voor de omlegging van de N321. "Wij denken hiermee een krachtig signaal af te geven", aldus Gerard Beckers van het burgerinitiatief.

Bewoners van Escharen en de wijken Estersveld en De Stoof zijn fel gekant tegen variant E, die tussen beide kernen zou komen te lopen. De afgelopen weken werden maar liefst 1.592 handtekeningen verzameld. "In Escharen heeft 80 procent van de bevolking getekend", benadrukt dorpsraadvoorzitter Harry Cruijsen. In het dorp voelen ze evenmin iets voor tracé F, dat ten zuiden van het dorp (deels door de natuur) zou komen te lopen.
"In Estersveld is de opbrengst 90 procent van iedereen die wij de afgelopen weken hebben kunnen bereiken", vult Beckers aan. "De burgemeester heeft gezegd dat als er geen draagvlak is, het niet door zal gaan. We hopen dat hij zich aan zijn woord houdt."

Onder indruk
Wethouder Daandels was onder de indruk van de stapel handtekeningen. "De onrust in de gemeenschap raakt ons wel en het betekent ook iets voor de gemeenteraad, die deze behoorlijke stapel ook te zien krijgt. Wij zullen op 16 maart dit protest eveneens meenemen in ons gesprek over de N321 met gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD)."
De gemeenteraad van Grave maakt op 16 mei een beslissing over het tracé dat dient om de Elisabethstraat (Grave-centrum) te ontlasten als het Visioterrein opnieuw wordt ingericht.

Lees meer over het protest tegen de N321 in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 28 februari.

Meer berichten