Cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.
Cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Cursus Politiek Actief in Cuijk, Grave, Sint Anthonis en Mill

  •   keer gelezen   Politiek

LAND VAN CUIJK | Op woensdag 5 april start de cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hopen de gemeenten inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. Aanmelden is gratis en kan via de griffier van de gemeente. Voor wie is de cursus bedoeld? De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is deze cursus.

Programma
De door ProDemos gegeven cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en deelnemers ontmoeten ook lokale politici. De eerste cursus is 5 april in het stadhuis van Grave. Info via de gemeentelijke websites.

Meer berichten