Volgens de rechter was het in 2015 voor automobilisten onduidelijk dat zij hier de bebouwde kom inrijden. (archieffoto uit januari 2015)
Volgens de rechter was het in 2015 voor automobilisten onduidelijk dat zij hier de bebouwde kom inrijden. (archieffoto uit januari 2015)

Vragen VDB/LO over maatregelen Overloonseweg in Vierlingsbeek

  •   keer gelezen   Politiek

VIERLINGSBEEK | Ruim anderhalf jaar nadat beboete snelheidsovertreders op de Overloonseweg in Vierlingsbeek in het gelijk zijn gesteld omdat de bebording onduidelijk zou zijn geweest, is het nog altijd wachten op een schadeloosstelling. Ondertussen heeft de gemeente Boxmeer maatregelen op deze weg genomen. Raadslid Marc Oudenhoven (VDB/LO) heeft nu schriftelijke vragen gesteld.

Oudenhoven slingerde in 2015 ook de bezwaren tegen de boetes aan en werd -samen met tientallen bezwaarmakers- door de kantonrechter in het gelijkgesteld omdat deze 'het begrijpelijk vond dat voor verkeersdeelnemers de indruk is ontstaan dat zij daar buiten de bebouwde kom reden'. "Tijdens de zitting van april 2015 is er een filmpje getoond van de aanblik van de weg. Daarbij is door Advocaat Egger opgemerkt dat de verf voor het bord '50', als je Vierlingsbeek inrijdt, versleten was. Een dikke maand later zit er opeens nieuwe verf op deze verdrijvingsvlakken. Ook eerder al, bij voorbeeld bij de verplaatsing van het bord op de Hattertweg, zijn er door de advocaat opmerkingen gemaakt en worden er vervolgens door de gemeente maatregelen genomen", aldus Oudenhoven, die van het college van B en W wil weten of er contact is tussen de gemeente en het OM over de aanpassingen op de Overloonseweg. Het is nog onbekend wanneer het hoger beroep dient.

Meer berichten