Het Land van Cuijk.
Het Land van Cuijk.

Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Burgers kunnen hun mening geven en meepraten over de toekomst van het Land van Cuijk tijdens burgerbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst zal zijn op 23 maart. 

Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen over de toekomst, hebben de gemeenteraden van het Land van Cuijk besloten een onderzoek uit te laten uitvoeren naar de meest duurzame vorm van verregaande samenwerking. Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden, naast gesprekken met de regio en de gemeenschap, in elk van de vijf gemeenten burgerbijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Deze gesprekken helpen de gemeenteraden een beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema's in het Land van Cuijk, zowel op dit moment als in de toekomst.

Meepraten
Tijdens deze bijeenkomsten worden inwoners geïnformeerd over het onderzoek en over de verschillende vormen van samenwerking tussen gemeenten. Door te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema's burgers belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente en die van het Land van Cuijk.

Bijeenkomst Cuijk
Op dit moment zijn nog niet alle locaties en data van de vijf bijeenkomsten zijn bekend. Wel is duidelijk dat de eerste bijeenkomst in de gemeente Cuijk gaat plaatsvinden in Partycentrum de Bond aan de Beversestraat 18. De bijeenkomst start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De andere bijeenkomsten (in Boxmeer, Sint Anthonis, Grave en Mill en Sint Hubert) vinden allemaal plaats in de maand april. De exacte data en locaties van deze vier bijeenkomsten worden onder andere via de betreffende gemeenterubrieken, de gemeentelijke websites en via www.landvancuijk.nl gepubliceerd, zodra een en ander bekend is.

 

Meer berichten