De gemeenteraad van Boxmeer. (foto: Jeff Meijs)
De gemeenteraad van Boxmeer. (foto: Jeff Meijs)

'De gemeente Boxmeer heeft ruimhartig armoedebeleid'

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Het college van B en W van de gemeente Boxmeer herkent zich niet in door het door de lokale SP geschetste beeld dat kinderen die in armoede leven 'zijn teleurgesteld door de gemeente Boxmeer'. "Wij hebben een ruimhartig armoedebeleid", benadrukt het gemeentebestuur.

SP-raadslid Mariëlle van Wijnen had schriftelijke vragen gesteld over het ontbreken van informatie bij de gemeente over een nieuw Kindpakket dat in november 2016 landelijk is afgesproken om kinderen die in armoede leven te helpen om bijvoorbeeld te kunnen trakteren op school met hun verjaardag of om toch op zwemles te kunnen. "Beleid voor de extra middelen voor arme kinderen is op dit moment in ontwikkeling. Zodra het college een besluit heeft genomen, wordt de doelgroep via diverse kanalen geïnformeerd", pareren Burgemeester en Wethouders de kritiek van de SP. "Het college gaat de middelen die voor 2017 worden ontvangen ook dit jaar aan de doelgroepkinderen besteden. Teleurstelling is totaal niet aan de orde. De kinderen hebben niet gemist."
Het college benadrukt dat 'via het huidige gemeentelijke minimabeleid ieder gezinslid aanspraak kan maken op een bijdrage voor maatschappelijk participatie'.

Meer berichten