Aan de Hoenderberg in Cuijk realiseert Uitvaartonderneming Schrijen in de toekomst een crematorium.
Aan de Hoenderberg in Cuijk realiseert Uitvaartonderneming Schrijen in de toekomst een crematorium.

Afslag voor crematorium Cuijk 'onnodig en stuk onveiliger'

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De plannen voor een crematorium aan de Hoenderberg in Cuijk naderen het stadium van concretisering. Omwonenden hebben geen zienswijzen ingediend tegen de plannen van Uitvaartonderneming Schrijen, maar vroegen bij de gemeente wél aandacht voor de verkeersveiligheid. "En dat is voor ons het eerste aandachtspunt geweest", stelt wethouder Rob Poel (PvdA).

Al op 22 september 2015 maakte deze krant melding van de komst van een crematorium nabij de Cuijkse begraafplaats aan de Hapseweg, waar de Hoenderberg een zijstraat van is. "Er zijn geen zienswijzen ingediend door omwonenden", vertelt Poel, die aangeeft dat de verkeersveiligheid 'al voortijdig is besproken met aanwonenden'. Die pleitten onlangs onder meer voor een speciale aansluiting (afslag) van de Hoenderberg op de Hapsebaan. "Maar dat is echt een stuk onveiliger vanwege de korte afstand vanaf de brug (over de A73). Bij een begrafenisstoet krijg je dan opstopping van het verkeer, wat gezien de hoge snelheden op de Hapsebaan en het vele vrachtverkeer niet wenselijk is", legt Poel uit. Hij benadrukt: "Het is overigens niet alleen een stuk onveiliger, maar ook nog eens helemaal niet nodig."
De gemeente heeft nu gekozen voor ontsluiting van de Hoenderberg (nu nog een afgesloten weg) met de Hapseweg. "Door ons het meest wenselijke geacht."

Meer berichten