Praat mee over het Land van Cuijk...
Praat mee over het Land van Cuijk...

Praat mee over toekomst van het Land van Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek

LAND VAN CUIJK | De vijf gemeenten van het Land van Cuijk werken al op veel onderwerpen samen. Maar past de huidige samenwerking wel bij de ambities en maatschappelijke opgaven waar het Land van Cuijk voor staat? Bewoners worden geïnformeerd en kunnen meepraten op een vijftal bijeenkomsten in elk van de vijf gemeenten.

Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen over de toekomst, hebben de gemeenteraden van het Land van Cuijk besloten een onderzoek uit te laten uitvoeren naar de meest duurzame vorm van verregaande samenwerking. Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden – naast gesprekken met de regio, ondernemers en maatschappelijke organisaties – in elk van de vijf gemeenten burgerbijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Deze gesprekken helpen de gemeenteraden een nog beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema's in het Land van Cuijk, zowel op dit moment als in de toekomst. Tijdens deze bijeenkomsten worden inwoners geïnformeerd over het onderzoek en over de verschillende vormen van samenwerking tussen gemeenten. Door te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema's burgers belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente en die van het Land van Cuijk.

Waar en wanneer?
De vijf burgerbijeenkomsten worden op de volgende data en locaties gehouden:
-Gemeente Cuijk: donderdag 23 maart in Partycentrum de Bond, Beversestraat 18, Cuijk;
-Gemeente Boxmeer: woensdag 12 april, Zaal Riche, Steenstraat 51, Boxmeer;
-Gemeente Mill en Sint Hubert: dinsdag 18 april, Cultureel centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3,Mill;
-Gemeente Sint Anthonis: dinsdag 18 april, Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6, Wanroij;
-Gemeente Grave: donderdag 20 april, Gemeenschapshuis 't Trefpunt, Beukenlaan 11, Velp.
Alle bijeenkomsten starten om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kijk voor meer informatie over de samenwerking in het Land van Cuijk op www.landvancuijk.nl/gemeente

En daarna?
Na de burgerbijeenkomsten wordt een rapport opgesteld waarin alle gesprekken, meningen en opinies zo goed mogelijk zijn verwerkt. Dat rapport vormt een basis en het afwegingskader voor de gemeenteraden bij hun besluitvorming in september 2017.

Meer berichten