V.l.n.r.: Frans Pekema (VVD Maasland), Björn van de Weem (VVD Mill) en Wouter Bollen (VVD Maasland). (foto: Diana Derks)
V.l.n.r.: Frans Pekema (VVD Maasland), Björn van de Weem (VVD Mill) en Wouter Bollen (VVD Maasland). (foto: Diana Derks)

'De tijd is rijp voor een VVD-fractie in Mill en Sint Hubert'

  •   keer gelezen   Politiek

MILL | De VVD wil in april 2018 met een eigen lijst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Mill en Sint Hubert. "Bij de Tweede Kamerverkiezingen hebben in Mill 1.685 mensen op de VVD gestemd. De potentie is er dus", stelt bestuurslid Wouter Bollen van VVD Maasland. "En de tijd is er ook rijp voor."

Door Martijn Schwillens

"Want", zo benadrukt Bollen, "er is vandaag weliswaar weinig aan de hand in Mill, maar dat kan morgen zomaar anders zijn en dan ontbreekt het liberale geluid."

Opkomst
De VVD hield woensdag een bijeenkomst in Mill voor belangstellenden. Het liep niet storm. "De opkomst was matig ja", lacht hij. "Maar dat zegt niets. Dit zijn processen van de lange adem. We zullen op redelijk korte termijn een tweede bijeenkomst houden en ook met mensen, van wie wij weten dat ze belangstelling hebben om op de lijst te gaan staan, 1-op-1-gesprekken aangaan. Een ondernemer doet dat in eerste instantie soms liever wat anoniemer. Maar de potentie is er en we hebben ook een lijstje namen. Streven is om eind 2017 een stevige lijst te hebben die kan meedoen aan de verkiezingen."
Wat ook in het voordeel van belangstellenden werkt, is dat de fractie geen lokaal bestuur hoeft op te richten. "Dat kan een drempel zijn. Door het samengaan van alle lokale besturen in VVD Maasland, kunnen alle VVD-fracties in het Land van Cuijk en Noord-Limburg rekenen op de ondersteuning van ons bestuur. Het enige wat je nodig hebt, is dus een achterban -en die bestaat al- en mensen die de raad in willen. Het liefst een bekender persoon, die als lijsttrekker ook een ambassadeursfunctie bekleedt."

Vrijheid
Wie nu instapt bij de VVD in Mill, heeft één groot voordeel, weet Bollen: "De partij is nieuw en nog helemaal te kneden." De VVD verrijkt volgens Bollen ook nog eens het politieke landschap. "Want in Mill heb je nu de keuze tussen CDA en veelal linkse dorpspartijen. Er is een grote groep progressief denkenden, veelal liberalen, die zich nu onvoldoende gehoord zien of hun mening onvoldoende vertegenwoordigd zien in de raad. Mill kent nog een welstandscommissie, is dat nog van deze tijd? En de toekomst van agrariërs en de veeteelt in verhouding tot duurzaamheid en milieu... Dat soort zaken moeten lokaal geagendeerd worden."
Bijkomende voordelen zijn de korte lijntjes met de provincie en Den Haag. "Zoals de N264 door Sint Hubert. Lokale partijen krijgen dat veel lastiger voor het voetlicht bij de provincie dan een landelijke partij."
Wie belangstelling heeft in een positie bij de VVD in Mill en Sint Hubert, kan contact opnemen met Björn van de Weem (b.v.d.weem@vvdmaasland.nl) of Wouter Bollen (w.bollen@vvdmaasland.nl).

Meer berichten