De gemeente Boxmeer werkt aan een aanpak van wateroverlast. (archieffoto: SK-Media)
De gemeente Boxmeer werkt aan een aanpak van wateroverlast. (archieffoto: SK-Media)

Boxmeer begint al met 'quick wins' tegen wateroverlast

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De gemeente Boxmeer gaat vanaf april in de verschillende wijken een begin maken met de zogeheten 'quick wins' om wateroverlast in de toekomst te beperken. Aanleiding voor de aanpassingen is de wateroverlast in mei en juni 2016.

'Quick wins' zijn eenvoudig te realiseren verbeteringen met het meeste effect. Deze worden uitgevoerd van april tot het einde van het jaar. Zo worden onder meer aan de Luneven, Hollesteeg, Sweelinck en Van Coothstraat sloten verbreed, groenstroken verlaagd, omgekeerde drempels aangelegd, wegen gelijkvloers gelegd met omliggende wegen en een wal of greppel aangelegd. De 'quick wins' kosten in totaal zo'n 500.000 euro.
Eerder werd bij de Tuinfluiter al extra berging gerealiseerd door het waterpeil van het achterliggende ven te verlagen en zijn een aantal scholen afgekoppeld.
Na de zomer komt de gemeente Boxmeer nog met een zogeheten Masterplan Water met grootschalige maatregelen, waar de gemeenteraad zich in september over buigt.

Ook onderzoek in Cuijk
Een klein jaar na de wateroverlast in Cuijk, wordt ook in die gemeente een onderzoek naar de aanpak ervan opgestart. Wie wateroverlast heeft ervaren en zeker wil weten dat dit wordt opgenomen in het onderzoek, kan een mail sturen naar mark.peters@cgm.nl.

Meer berichten