De camperplaatsen bij De Diepen en De Martinushof (foto) worden straks geëxploiteerd door externe partijen (foto: Jos Gröniger)
De camperplaatsen bij De Diepen en De Martinushof (foto) worden straks geëxploiteerd door externe partijen (foto: Jos Gröniger)

Gennep zoekt beheerders voor camperplaatsen

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP | Het college van B en W in Gennep denkt op een creatieve manier een oplossing gevonden te hebben voor de problematiek van de gratis camperstandplaatsen in de gemeente. B en W gaan voor de plaatsen bij De Diepen in Milsbeek en De Martinushof in Gennep op zoek naar externe partijen het beheer en exploitatie overnemen.

Door Jos Gröniger

Nu nog zijn de camperplaatsen bij De Diepen in Milsbeek, De Martinushof in Gennep en Old Inn in Ottersum gratis. Camperaars mogen er 3 keer 24 uur verblijven. De toeristische service werd in 2011 in het leven geroepen. Brancheorganisatie Recron en Camping De Bloksberg maakten bezwaar tegen het gratis gebruik omdat het oneerlijke concurrentie zou zijn. Ook de gemeenteraad wilde dat er een einde kwam aan het gratis gebruik.

Beheer en onderhoud
Samen met Recron en toeristisch- recreatieve ondernemers uit de gemeente werd gekeken naar mogelijkheden om het beheer en onderhoud van de camperplaatsen De Diepen en Martinushof (de plaatsen bij Old Inn liggen op privéterrein) uit te besteden aan een commerciële partij of een vereniging of stichting.
De toekomstige exploitant zorgt voor het beheer en onderhoud van de locatie, en draagt de huur en toeristenbelasting (nu vastgesteld op één euro per persoon per nacht) af aan de gemeente Gennep. De exploitant kan van de kampeerders een vergoeding vragen voor het verblijf dat maximaal 3 keer 24 uur is. Als er een redelijke prijs uitkomt, heeft het college met deze constructie zeker vrede", zegt wethouder Peter Lucassen.

Advertentie
Binnenkort roept de gemeente Gennep in een advertentie in lokale media geïnteresseerden voor de exploitatie op te reageren. Dat kunnen commerciële partijen, maar ook verenigingen of stichtingen zijn.

Meer berichten