Het Nationaal Veeteelt Museum in Beers. (foto: Tarsus.nl)
Het Nationaal Veeteelt Museum in Beers. (foto: Tarsus.nl)

Zorgen over behoud Nationaal Veeteelt Museum in Beers

  •   keer gelezen   Politiek

BEERS | Fractievoorzitter Liesbeth van Heeswijk van Liberaal LvC heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W over het Nationaal Veeteelt Museum in Beers. Aanleiding zijn zorgen over het voortbestaan van het museum.

De KI-vereniging gaat stoppen en het gebouw van het museum aan de Dr. Moonsweg in Beers verkocht gaat worden, is de vrees ontstaan dat het museum wordt opgeheven of moet verhuizen. "Als wij ons als gemeente toeristisch op de kaart willen zetten, dan zou het zonde zijn als een museum dat historisch zo verbonden is met Beers; een plek elders moet gaan zoeken. Ook in educatief opzicht heeft het museum haar aantrekkingskracht bewezen", aldus Van Heeswijk.
Zij wil nu van B en W of het museum in hun ogen 'vanuit historisch en toeristisch perspectief' een plek in de gemeente Cuijk verdient en of het gemeentebestuur een rol wil spelen in het behoud van het museum, of er alternatieve locaties in beeld zijn en of het gerucht klopt dat Veghel interesse heeft in het museum.

Meer berichten