Dorps- en wijkraden gingen woensdag aan de slag met de nieuwe app 'Werk in Uitvoering'. (foto: Ingrid Driessen)
Dorps- en wijkraden gingen woensdag aan de slag met de nieuwe app 'Werk in Uitvoering'. (foto: Ingrid Driessen)

Boxmeer: de schop voortaan nog maar één keer grond in

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | De gemeente Boxmeer heeft een volgende stap gezet in het informeren van bewoners. De applicatie 'Werk in Uitvoering' werd woensdag officieus gelanceerd tijdens een practicum voor genodigden. "Deze app zorgt ervoor dat we zaken in de toekomst veel beter integraal kunnen toepassen", verzekert wethouder Jeu Verstraaten (VDB/LO).

Door Martijn Schwillens

Iedereen herkent het wel, een willekeurige weg in het dorp die vier keer in zes jaar tijd op de schop gaat. Nieuwe bestrating, dan de riolering, vervolgens het openbaar groen en daarna nieuwe bekabeling. Daar moet in Boxmeer in de toekomst een einde aan komen met behulp van de app 'Werk in Uitvoering'. "Partijen weten vaak niet van elkaar waarmee zij bezig zijn. Door deze app straks wel. Het werkt zoals Google Maps. Je zoomt in op de kaart en kunt zeer precies op buurt- of straatniveau zien welke werkzaamheden staan gepland", legt Robert van Houtert (openbare werken) uit. "Als we zien dat regulier onderhoud van de weg over twee jaar staat gepland en één van de nutsbedrijven wil volgend jaar al aan de slag, dan is dat straks met één klik inzichtelijk en kunnen beide projecten worden afgestemd op elkaar en in één keer worden uitgevoerd. Dit vermindert de kosten voor de gemeenschap en overlast en ergernis bij omwonenden."
Op de app is op termijn alles te vinden, van wegonderhoud en woningbouw met achterliggende stukken tot projecten van partijen zoals Brabant Water en Mooiland.

Pilot
Leden van de Boxmeerse dorps- en wijkraden gingen woensdag als eerste aan de slag met de app. Hun input wordt verwerkt in de uiteindelijke versie die later dit jaar voor iedereen beschikbaar moet worden. Als eerste moet zichtbaar worden welke wegen en wanneer onder handen worden genomen. "Maar straks zal ook met één klik duidelijk zijn of een kapvergunning nodig is voor het weghalen van een boom."
Een eerste versie is te vinden op www.boxmeer.nl (zoek vervolgens op GIS-portaal).

Meer berichten