CDA en PK willen geld voor onderzoek naar Iedershuus in Afferden.
CDA en PK willen geld voor onderzoek naar Iedershuus in Afferden.

CDA en PK willen geld voor onderzoek Iedershuus

  •   keer gelezen   Politiek

AFFERDEN | De coalitiepartijen CDA en PK zullen in de raadsvergadering van 2 mei een voorstel doen om geld beschikbaar te stellen voor Afferden. Met dit geld kan de Werkgroep Accommodatiebeleid Afferden (WAA) samen met de Dorpsraad Afferden gedegen onderzoek doen naar de diverse scenario's, die de afgelopen tijd geopperd zijn.

"In Wellerlooi hebben we gezien hoe een dorp zelf de regie heeft gepakt en met goede plannen is gekomen. Dat kan Afferden ook. Om die reden heeft de gemeenteraad in 2014 unaniem ingestemd met het uitwerken van de plannen die door de WAA zijn aangedragen namens het dorp", aldus PK-fractievoorzitter Jos Valckx.

Afweging alternatieven
Afgelopen woensdag presenteerde de WAA en het bestuur van stichting Iedershuus de uitwerking van het voornemen om de sport- en culturele activiteiten te concentreren op locatie Alverman. Door de Dorpsraad Afferden is verzocht om in gezamenlijkheid een tweede plan door te rekenen waarbij Iedershuus kan worden behouden. De WAA heeft aangegeven hiervoor open te staan. CDA-raadslid Rob Arts benadrukt dat de politiek het proces niet moet overnemen. "Als de gemeente onderzoeksgeld beschikbaar stelt krijgt Afferden de mogelijkheid om zelf de alternatieven goed af te wegen", verduidelijkt Arts.

Meer berichten