Fietsroute schoolkinderen geeft onrust in Graafse wijk. (foto: Annelies Graafsma)
Fietsroute schoolkinderen geeft onrust in Graafse wijk. (foto: Annelies Graafsma)

Fietsroute schoolkinderen geeft onrust in Graafse wijk

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | Op het Visioterrein in Grave gaat de nieuwe 'Brede School Oost' gebouwd worden. De basisscholen "de Sprankel" en "Hartenaas" gaan er samen verder. Ouders, onderwijspersoneel en buurtbewoners kwamen afgelopen week bijeen om geïnformeerd te worden over de verkeersafwikkeling rond de school. Het plan zorgt voor onrust in de wijk.

Door Annelies Graafsma

Een verkeerskundige van Bureau Kragten gaf een toelichting. Het plan roept discussie op. Verkeersaanpassingen komen er bij de oprit van de Visioschool en de brug van de Esterveldweg. Auto's moeten straks over het schoolterrein van Visio naar de Brede School. Fietsers en wandelaars bereiken de school via een rustige woonwijk en een nieuw aan te leggen fiets- en wandelpad. Miranda Michels is bang voor sluipverkeer in haar nu rustige buurt. "Ouders gaan hier parkeren en die gaan de file op de drukke 'Stoofweg' vermijden."
Wethouder Jeroen Joon (VVD) zegt toe toezicht te houden. Hij wil ouders motiveren kinderen op de fiets te brengen. "We zijn een JOGG-gemeente (jongeren op gezond gewicht, red.); dat gaat over bewegen en gezonde leefstijl. Ik zal daarover komen praten."
Huub Veroude, lid van de klankbordgroep, heeft twijfels: 'Natuurlijk willen we fietsen, maar we moeten ook naar ons werk, met de auto. Geen euro is gereserveerd voor de afwikkeling van het autoverkeer. De wethouder moet voor de financiering terug naar de raad. Ik kan mij in het fietsvoorstel vinden, maar over het autoverkeer mochten we het niet hebben."

Meer berichten