Afgelopen weekend was op het Visio-terrein in Grave een 'multi period-event'. (tekst en foto: Annelies Graafsma)
Afgelopen weekend was op het Visio-terrein in Grave een 'multi period-event'. (tekst en foto: Annelies Graafsma)

Tijdelijk gebruik Visioterrein op dood spoor?

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | "Er is behoefte aan ideeën uit de samenleving voor tijdelijk gebruik van het Visioterrein", aldus de oproep van burgemeester Lex Roolvink aan de burgers van Grave in 2016. De gemeenteraad vroeg hem in een raadsbreed gesteunde motie werk te maken van een passende 'tijdelijke invulling' van dit terrein door burgerconsultatie en -participatie. Tientallen ideeën werden aangereikt, maar concrete ontwikkelingen bleven uit.

Door Annelies Graafsma

De planning was erop gericht om in het eerste kwartaal van 2017 bruikbare initiatieven om te zetten in voorstellen. Wie nu over het terrein loopt, ziet dat er weinig gebeurt. "Ik heb de ideeën nog niet bekeken, maar we zijn er mee bezig", zegt Roolvink enigszins geïrriteerd. "Ik heb niet gezegd dat er een plan komt. Het is een openbaar gebied, te gebruiken voor iedereen. Het zal geen aangeharkt parkje worden, enige ruigheid mag het hebben. We hebben een beperkt budget om werkzaamheden te verrichten. Bureau West 8 (ontwikkeling vestingvisie; red.) komt zeker ook met ideeën."
Van het enthousiasme, om er in samenspraak met de burgers de komende jaren relatief eenvoudige plannen te realiseren, lijkt bij de burgemeester weinig over. "Iedereen kan van het terrein gebruik maken, er is een mooie appelgaard en een half-verhard pad waarlangs gewandeld kan worden." Het terrein wordt vooral als hondenuitlaatplek gebruikt. Achter De Hampoort komt 'iets met zaaien van bloemen'. Of indieners van ideeën bericht krijgen, laat de burgemeester in het midden: "Misschien via de Wijkraad Binnenstad Grave; zij hebben een bundeling van ideeën aangeleverd".

Meer berichten