Eerder protest tegen de bouw van windmolens in het Reichswald nabij de Duitse grens in Ven-Zelderheide.
Eerder protest tegen de bouw van windmolens in het Reichswald nabij de Duitse grens in Ven-Zelderheide.

Beroep ABO Wind tegen afwijzing bouw windmolens in Reichswald

  •   keer gelezen   Politiek

KRANENBURG (D) | ABO Wind gaat in beroep tegen het besluit van Kreis Kleve om geen bouwvergunning te verlenen voor de bouw van twaalf windturbines in het Reichswald, op steenworpafstand van Ven-Zelderheide.

Landraad Spreen, de hoogstgeplaatste bestuurder van Kreis Kleve heeft in een lange brief aan de firma ABO Wind laten weten, dat de bouwaanvraag voor het plaatsen van 12 windturbines langs de Kartenspielerweg is afgewezen. Zij zijn de verantwoordelijke bestuursorganisatie die milieuwetgeving maar ook natuurwetgeving bij dit soort grote infrastructurele projecten moet controleren en toepassen. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de bescherming van het Reichswald als beschermd landschap. "Er zijn inhoudelijke redenen waarom het bestuur van Kreis Kleve vindt dat windturbines niet passen in en om het Reichswald. Maar ook de onderzoeksrapportages (Gutachten) die ABO Wind had aangeleverd, voldoen op meerdere punten niet. Zo hebben de onderzoeken van een door ABO Wind gefinancierde bioloog, niet volgens de laatste inzichten plaatsgevonden", aldus Paula Castien van Burgerinitiatief Tegenwind in het Reichswald.
Een andere reden waarom de bouwaanvraag is afgewezen is het feit dat het Reichswald een hoge cultuurhistorische status en dat de windturbines in een gebied zouden komen wat nu een belangrijk waterwingebied is voor 100.000 inwoners in de regio Kleve-Goch.
Later deze maand vergezellen twee leden van het burgerinitiatief de delegatie van gemeenten Gennep en Berg en Dal naar een hoorzitting in Düsseldorf om de bezwaren daar nogmaals toe te lichten.

Meer berichten