Bewoners Sleedoorn en Bereklauw vrezen kaalslag door bomenkap in beide straten.
Bewoners Sleedoorn en Bereklauw vrezen kaalslag door bomenkap in beide straten.

Cuijk: bewoners vrezen voor kaalslag door bomenkap

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Omwonenden van de Sleedoorn en Bereklauw in Cuijk vrezen voor kaalslag in beide straten nu de gemeente voornemens is om 48 bomen te kappen en er slechts tien terug te plaatsen. "Wij willen dat de gemeente meedenkt over de inpassing van groen", aldus Enni Jordens en Pieter Hermsen.

In een brief die zij huis-aan-huis hebben verspreid, vraagt het duo bewoners om voor 27 mei hun mening achter te laten voordat zij overgaan op een gezamenlijke reactie aan de gemeente Cuijk. "Zoals het er nu naar uitziet, worden de plaatsen waar nu de bomen staan bestraat en komt er geen groen meer terug", legt het tweetal uit. "Vervolgens kan er op alle plekken geparkeerd gaan worden. Hiervan wordt het aanzicht niet beter en de kruispunten worden nog minder overzichtelijk. Wij willen een betere balans tussen parkeerplaatsen en groen. Dat kan ook met bijvoorbeeld plantvakken."
Bewoners van de Sleedoorn en Kardinaalsmuts maakten al eens met succes bezwaar tegen het voornemen van de gemeente om tientallen bomen in beide straten te kappen.

Meer berichten