De Weijer in Boxmeer krijgt mogelijk een nieuwe exploitant. (archieffoto: Jeff Meijs)
De Weijer in Boxmeer krijgt mogelijk een nieuwe exploitant. (archieffoto: Jeff Meijs)

Meer partijen hengelen naar exploitatie De Weijer

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Er zijn mogelijk meerdere kandidaten in de race om De Weijer in Boxmeer te gaan exploiteren. De aanbesteding voor de exploitatie van het culturele centrum moet opnieuw worden gedaan omdat de huurovereenkomst met de gemeente Boxmeer in 2018 afloopt. De huidige exploitanten Peter-Paul Kissels en Stella Linders willen door, maar er hebben zich meer partijen gemeld. "Wij weten van de interesse, maar geformaliseerd is nog niets", vertelt wethouder Willy Hendriks (LOF).

Door Martijn Schwillens

"Ik heb geen enkel idee om welke partijen het gaat", verduidelijkt Hendriks op vragen van deze krant. "We weten dat meerdere firma's zich hebben gemeld en hebben geïnformeerd naar de voorwaarden van de aanbesteding. Eén partij heeft uitstel gevraagd en gekregen, omdat zij enorm veel vragen hadden, die we niet meteen konden beantwoorden."

Overname
Navraag bij andere betrokkenen leert dat tenminste één grote marktpartij uit het midden van het land interesse heeft in exploitatie van De Weijer, inclusief overname van de investeringen die de voorbije jaren door Kissels en Linders zijn gedaan. Deze partij zou ervaring hebben met het runnen van kleinschalige theaters. Wat de gevolgen voor andere bedrijven, zoals de bibliotheek, in De Weijer in dat geval zouden zijn, is niet bekend. Een tweede geïnteresseerde partij is inmiddels afgehaakt. "Er is momenteel een enorme bedrijvigheid in De Weijer. Ook in de weekenden. Dat is te danken aan de huidige exploitanten. We willen dat dat behouden blijft", voegt Hendriks toe.

Aanbesteding
Partijen hebben tot 29 mei om hun plannen voor De Weijer in te dienen. "Het college van B en W zal 6 juni een besluit nemen over de aanbesteding dat voorgelegd wordt aan de raad, die er op 6 juli over komt te spreken", legt Hendriks tot slot uit.

Meer berichten