Mariëlle van Zuilen lijsttrekker D66 Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | De leden van D66 Cuijk hebben Mariëlle van Zuilen (51) gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Maar liefst 82% van de leden hebben tijdens de lijsttrekkersverkiezing gestemd, iets wat past bij D66 Cuijk dat veel actieve leden heeft. De Democraten 66 hebben nu twee zetels in de Cuijkse gemeenteraad en willen onder leiding van Van Zuilen inzetten op minimaal drie zetels. Mariëlle van Zuilen is opgegroeid in Linden, heeft 10 jaar elders gewoond en woont inmiddels weer sinds jaar en dag in Linden met haar vriend en hun drie dochters. Van Zuilen is van 2010 tot en met 2014 raadslid geweest namens D66 in Cuijk. Sinds februari 2017 heeft ze wederom het raadslidmaatschap op zich genomen na het vertrek van Hans Kerskes. Van Zuilen is werkzaam als programma-adviseur leefbaarheid bij de Provincie Gelderland. De leden van D66 Cuijk vinden Van Zuilen de beste kandidaat om de visie van D66 Cuijk verder gestalte te geven. Een gemeente waar het goed wonen, werken en vertoeven is. Een gemeente waar opnieuw de verbinding met de jongeren gezocht moet worden. Een gemeente waar een oprechte en vergaande burgerparticipatie gestalte moet krijgen. Een vooruitstrevende, duurzame en groene gemeente. Een gemeente met een bovengemiddelde sociale en verantwoordelijke samenleving. En last but not least, als stip op de horizon, één gemeente, één Land van Cuijk, de enige manier om onze regio toekomstbestendig te maken.
Van Zuilen weet als geen ander iedereen binnen de fractie, maar ook ruim daarbuiten, te verbinden en het beste uit een ieder te halen. Haar ervaring op het gebied van politiek, de leefbaarheid en het sociaal domein geven haar een vliegende start als lijsttrekker. Van Zuilen: "Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan als lijsttrekker van D66 Cuijk. Het is een geweldige club mensen; jong en oud en vol dynamiek. We zullen de komende maanden veel op straat te zien zijn om ideeën op te halen bij de inwoners van onze mooie gemeente."

Meer berichten