Wethouder Peter Stevens.
Wethouder Peter Stevens.

Aftrap uitbreiding Mola Sterckwijck

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Op Sterckwijck gaf wethouder Peter Stevens de officiële aftrap voor de uitbreiding van Mola. Deze bestaat uit een volautomatische vriescel met een opslagcapaciteit van ruim 4500 pallets, een flinke uitbreiding van de huidige capaciteit van 1000 pallets. Ook de expeditie en opslag van grondstoffen en verpakkingen wordt flink uitgebreid. Door de groei is de verwachting dat de komende jaren de werkgelegenheid bij Mola nog verder zal toenemen. Op dit moment werken bij Mola tussen de 85 en 100 mensen.

In 1972 begon de vader van de huidige eigenaar Geert Meulensteen aan de Voordtstraat in Beugen met de welbekende appelflap. Het assortiment van Mola is inmiddels flink uitgebreid. Het bedrijf produceert niet alleen bladerdeegproducten, waaronder ook nog steeds de appelflap, maar ook voorgerezen, ongebakken croissants en luxe gerezen deegproducten. Het huidige pand op Sterckwijck is in 2012 in gebruik genomen met 2 productielijnen. Met de bouw is destijds al rekening gehouden met een mogelijke 3e productielijn, die is in 2016 toegevoegd.

Net als bij de bouw van het pand in 2011, werkt Mola voor de uitbreiding in bouwteamverband samen met MartensBouw uit Beugen waarbij lokale partijen zoveel als mogelijk worden ingezet. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal in 2018.

Meer berichten