Voor de fractie KERN dreigt het doek te vallen, tenzij zich nieuwe kandidaten aanmelden.
Voor de fractie KERN dreigt het doek te vallen, tenzij zich nieuwe kandidaten aanmelden.

Gerrie Ehren hoopt op waardig politiek afsluit

  •   keer gelezen   Politiek

GENNEP/MILSBEEK |Met de onlangs geuite jobstijding dat de Gennepse raadsfractie KERN, door personele problemen, in 2018 mogelijk ontbreekt bij de gemeenteraadsverkiezingen, dreigt Gennep voor het eerst sinds mensenheugenis verstoken te blijven van een lokale partij. Het gebrek aan geschikte kandidaten voor een raadszetel ligt daaraan ten grondslag. Fractievoorzitter en -nestor Gerrie Ehren schat de kans op redding fiftyfifty.

Door Jos Gröniger

"Sinds 1946 zijn lokale partijen hier vertegenwoordigd in de gemeenteraad", zegt Ehren, die na de verkiezingen volgend jaar de gemeentepolitiek verlaat, "Ik ben dan 33 jaar actief geweest in de gemeenteraad. Het is mooi geweest."Ehren (63) was erbij toen Milsbeekse lijsten begin jaren '80 samengingen in de Combinatielijst. Hij stond ook aan de wieg van de Combinatie Eenheidslijst (CEL) dat in 2010 verderging als KERN.

Werving
Ehren zag ook de animo om raadslid te worden in de gemeente Gennep afnemen. Ondanks een wervingscampagne slaagde KERN er tot dusver niet in mensen te vinden die kandidaat-raadslid willen zijn. "We hebben geflyerd, geadverteerd in lokale weekbladen, dorpsbladen en mensen benaderd. Helaas zonder resultaat. Wel waren er geregeld mensen die een half jaar meedraaiden in onze fractie. Zij concludeerden dat het voor hen te tijdrovend was en haakten af."
Juist bij de gemeenteraadsverkiezingen waarbij de lokale partijen als grootste worden getipt lijkt KERN verstek te laten gaan. Ehren houdt nog hoop op deelname. "Sinds het bericht gepubliceerd werd, hebben diverse mensen gereageerd. We hebben echter nog zeven, acht mensen nodig voor de plaatsen 1 tot en met 10. Bij de achterbanvergadering van 8 september willen we duidelijkheid hebben."
Terugblikkend op zij politieke loopbaan waarin hij wethouder en raadslid namens CEL en KERN blikt Ehren tevreden terug. "Mede door onze partij is gemeenschapshuis D'n Toomp in Heijen gerealiseerd, werd er tegen verwachtingen in woningbouw gepleegd in Milsbeek en konden extra sportvelden aangelegd worden. Geen slecht resultaat. Het verdient een mooier slot."

Meer berichten