Burgemeester Marleen Sijbers.
Burgemeester Marleen Sijbers.
column

Burgemeester Marleen Sijbers neemt u mee

  •   keer gelezen   Politiek

COLUMN | Burgemeester Marleen Sijbers van de gemeente Sint Anthonis schrijft wekelijks een column in de Maas Drie Hoek. 

"Terug van weggeweest! Ik mag weer wekelijks een column schrijven. Soms best wel een opgave om elke week weer inspiratie te krijgen, maar meestal een mooi moment om weer even terug en vooruit te kijken.

Ik wil natuurlijk beginnen om u namens onze raad, de burgerraadsleden, onze ambtelijke organisatie en ons voltallige college u een heel mooi en gezond 2018 toe te wensen. Voordat ik echt vooruit ga kijken, wil ik eerst toch ook even terug kijken. Het was een natte kerstvakantie, maar dat is beter dan de barre kou die bijvoorbeeld nu in Amerika heerst. Alhoewel, de schaatsers onder ons (die zitten ook thuis bij mij op de bank) zijn het misschien niet met mij eens.

Maar het weer kon de pret niet drukken en ook in deze kerstperiode was er weer veel te beleven.

Kwizzut in Westerbeek & Oploo en Kwizzut in Sint Anthonis & Ledeacker. Een geweldige happening, een enorme voorbereiding en als de teams klaar zijn dan begint het nakijken van al die antwoorden. Hulde aan de organisatie! In Westerbeek en Oploo weten ze inmiddels wie er met de felbegeerde bokaal  vandoor is gegaan. Vanaf deze zijde van harte proficiat voor De Cobbussenclub. In Ledeacker en Sint Anthonis is het nog even afwachten. Wie gaat winnen weten we nog niet, al wel zeker is dat het zaterdag 13 januari een super gezellige en spannende avond gaat worden. Maar daarover volgende week meer.

De avond na Kwizzut mocht ik de trekking verrichten van de eindejaarsactie van de SWO. Zware taak ;-). Mooi om te zien dat er zoveel klanten mee doen. Jammer dat niet alle ondernemers in onze gemeente lid zijn van de SWO. De SWO zet zich in voor het ondernemersklimaat in onze gemeente en is ook onze gesprekspartner bij zaken die onze ondernemers raken. We proberen samen het beste voor onze ondernemers te realiseren en we hebben de input van de SWO heel hard nodig ter voorbereiding van nieuwe ontwikkelingen of om zaken bij te stellen. De SWO is hiervoor een kritische en constructieve partner, alleen al daarom verdienen ze de steun van al onze ondernemers. Misschien een goed voornemen?

Oud en nieuw is in onze gemeente heel goed verlopen. Voor onze inwoners heel gewoon, voor sommige gemeenten heel bijzonder. Op de eerste plaats complimenten aan onze jeugd, hun ouders, volwassenen en natuurlijk ook aan onze BOA's (Buitengewone Opsporings Ambtenaren) en de politie.  Samen op een goede manier het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen. Zo hoort het!

In 2018 sluiten wij deze bestuursperiode af en kunt u weer naar de stembus gaan om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. En dat betekent dan de start van een nieuwe periode en van nieuwe kansen. Het is een periode van afscheid nemen en van welkom heten, van de balans opmaken en van nieuwe uitdagingen. Maar voordat het zover is, gaat dit college, deze raad en onze ambtenaren ook nu weer hard voor u aan de slag. Want elke week en elke dag is een nieuw begin om Sint Anthonis nog beter en mooier te maken."

Meer berichten