18 jarige  Vera Nijman, staat nummer vier op de lijst van Verenigd Progressief Grave.
18 jarige Vera Nijman, staat nummer vier op de lijst van Verenigd Progressief Grave.

Vera Nijman (18) wil landelijke politiek in

  •   keer gelezen   Politiek

GRAVE | "Politiek niets voor jongeren?" Vera Nijman, achttien jaar, denk er anders over. Ze heeft politieke ambities en wil uiteindelijk de landelijke politiek in. Ze heeft nu gekozen voor de lokale politiek van Grave. Haar oriëntatie is Groen Links en ze  staat nummer-4 op de lijst van Verenigd Progressief Grave (VPGrave).

Vera is niet de enige jonge kandidaat. Keerpunt-2010 heeft de 19-jarige scholier Dyon Nijenhuis, maar met 18 jaar is Nijman de jongste kandidaat in het Land van Cuijk. Vera Nijman studeert bestuurskunde in Nijmegen. Actief worden in de politiek past goed bij haar toekomstplannen. Ze woont in Grave en blijft er wonen als ze in de politiek een rol krijgt. Nijman: 'Ik kan vanuit Grave makkelijk met de (elektrische) fiets naar Nijmegen, dat doe ik al jaren ook toen ik op het Stedelijk Gym zat'.

Vera Nijman zet zich in voor duurzaamheid. Nijman: 'Het klimaat verandert en als we een toekomst willen hebben dan moeten we ons gedrag veranderen. Het eten van vlees draagt bij aan klimaatverandering. Ik ben daarom vegetariër. Ik wil in de gemeente meer aandacht voor waterkracht en zonnecollectoren. Ik ben jong en vrouw. Ik hoop dat op 21 maart veel jongeren gaan stemmen en dan natuurlijk op mij'.

Meer berichten