Zwaanplein in Cuijk.
Zwaanplein in Cuijk. (Foto: De Maas Driehoek)

Cuijk: Aldi kan naar Zwaanplein, ook groen licht voor parkeerplaats Zandberg

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Niets staat de verhuizing van de Aldi-supermarkt naar het Zwaanplein en de aanleg van een nieuwe parkeerplaats aan de Zandberg in Cuijk-centrum nog in de weg. De Raad van State (RvS) haalde woensdag een streep door de bezwaren. "Wij zijn blij dat er eindelijk een begin gemaakt kan worden met de ontwikkeling van het gebied", benadrukt wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC).

Door Martijn Schwillens

De huidige eigenaar van het pand van de Aldi aan de Kaneelstraat (300 meter vanaf het Zwaanplein) had bezwaar gemaakt tegen de plannen van de gemeente Cuijk 'omdat zij vreest voor leegstand van het pand ten gevolge van het plan'. Ook de eigenaar van een andere supermarkt in Cuijk had bezwaar gemaakt. Hij kan zich niet vinden in het plan 'omdat de toekomstbestendigheid van detailhandel en de kwaliteit van het winkelaanbod ter plaatse in het geding komen'.
De RvS veegde die bezwaren woensdag volledig van tafel. Daardoor kan begin 2019 worden begonnen met de werkzaamheden.

Plannen
De Cuijkse gemeenteraad stemde begin 2016 al in met de verhuizing van de Aldi-supermarkt naar het voormalige pand van het UWV aan het Zwaanplein, waar ook de parkeerplaatsen onder handen worden genomen. Ook zal de 'zandbak' (onverhard terrein) aan de Oude Werf/Zandberg volledig worden geasfalteerd tot permanent parkeerterrein. De bebouwing op het Zwaanplein wordt in dezelfde stijl worden opgetrokken als het huidige -en er tegenover gelegen- Welzijnsplein (dienstenas).
Wethouder Jilisen is niet bang dat de ontwikkelingen aan het Zwaanplein zorgen voor leegstand in de Kaneelstraat. "Die plek zal zich vanzelf gaan transformeren tot iets anders. Meer in de woon/werksfeer. Wij staan ook niet onwelwillend tegenover het faciliteren van nieuwe ontwikkelingen in de Kaneelstraat", aldus Jilisen.

Meer berichten