De beoogde fietsroute loopt via de Rembrandt van Rijnstraat via de Oranjestraat naar het Elzendaalcollege.
De beoogde fietsroute loopt via de Rembrandt van Rijnstraat via de Oranjestraat naar het Elzendaalcollege. Foto: Martijn Schwillens

Ook scholen fel gekant tegen nieuwe fietsroute Boxmeer

Politiek 1.837 keer gelezen

BOXMEER | Ook de scholen De Peppels en De Canadas en andere gebruikers van het Jenaplankindcentrum in Boxmeer zijn fel gekant tegen de plannen van de gemeente Boxmeer om de fietsroute van scholieren te verleggen naar de Rembrandt van Rijnstraat zodra het Schilderspad wordt afgesloten. "De nieuwe situatie gaat tot ongewenste en onveilige situaties leiden", aldus Pieter Ewouds.

Door Martijn Schwillens

Ewouds heeft als lid van de medezeggenschapsraad (MR) een protestbrief gestuurd naar het gemeentebestuur. Die brief is ondertekend door de directie, bestuur en oudervereniging van het Jenaplankindcentrum. Ook de kinderopvang Spring en Stichting Lotta keren zich tegen de plannen, die woensdag 19 juni worden behandeld in de commissievergadering. "Voor De Peppels is de te verwachten drukte in de Rembrandt van Rijnstraat rond het tijdstip van schoolaanvang een enorm risico. Aangezien ouders, vaak onderweg naar hun werk of woonachtig buiten Boxmeer, de kinderen met de auto komen brengen, is het nu in de ochtend al heel wat om te parkeren bij Fitland en over te steken naar school. Dit zal met colonnes fietsers niet minder worden en gaan leiden tot gevaarlijke situaties en irritaties", voorspelt Ewouds. "Vanwege de aanwezigheid van Stichting Lotta en de kinderopvang van Spring moeten er altijd auto's rond onze school kunnen rijden. Daarnaast ontstaan er volgens ons bij de verkeerslichten op de kruising (met de Spoorstraat) de nodige gevaarlijke situaties. Ook de voor De Canadas belangrijke in- en uitvalsweg via de Jozef Israëlstraat zal de nodige problemen gaan opleveren."

Gemiste kans
Net als de wijkraden laat Ewouds weten 'verbaasd te zijn dat we niet mee hebben mogen praten'. "Een gemiste kans", benadrukt hij. De gebruikers van het Jenaplankindcentrum pleiten nu voor uitstel. "Zodat we mee kunnen praten over een oplossing en niet pas achteraf over iets dat al besloten is. Ouders hebben al laten weten bereid te zijn om actie te voeren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant