CDA Boxmeer: 'Bevers gaan blijkbaar vóór de bewoners.'
CDA Boxmeer: 'Bevers gaan blijkbaar vóór de bewoners.'

CDA wil snel actie bij Sint Anna: 'Bevers gaan blijkbaar vóór de bewoners'

  •   keer gelezen   Politiek

BOXMEER | Het CDA in Boxmeer wil dat de gemeente actie onderneemt om de problemen bij woon-zorgcentrum Sint Anna in Boxmeer op te lossen. De toegang tot het zorgcentrum op het terrein van de Zusters van Julie Postel is beperkt omdat bevers de grond onder de toegangsbrug deels hebben weggegraven.

CDA-raadslid Corine Jeckmans noemt de situatie bij Sint Anna 'alarmerend'. "Dit vraagt om een snelle en adequate actie, met name omdat het terrein niet meer bereikbaar is voor brandweerwagens. Ook de bevoorrading is lastig want vrachtwagens kunnen de brug niet over. De bevers gaan blijkbaar vóór de bewoners", stelt Jeckmans, die nu van het Boxmeerse college van B en W weten of het gemeentebestuur bekend is met de activiteiten van de bever en sinds wanneer de ondergraving gevolgen heeft voor de verkeersbelasting van de brug.
Ook wil het CDA weten of er al actie is ondernomen en welk noodplan voorligt in het geval van calamiteiten (zoals toegang voor hulpdiensten). Ook wil Jeckmans dat Boxmeer contact zoekt met Rijk en/of Provincie om het probleem 'snel en adequaat' op te kunnen lossen.

Meer berichten