Op de plek van de oude Harlekijn in Cuijk komen eengezinswoningen.
Op de plek van de oude Harlekijn in Cuijk komen eengezinswoningen. (Foto: Martijn Schwillens)

Eengezinswoningen op plek van de oude Harlekijn in Cuijk

  •   keer gelezen   Politiek

CUIJK | Op de plek van de oude basisschool De Harlekijn aan het Hermelijnkwartier in de Cuijkse wijk Padbroek moeten in 2020 veertien woningen verrijzen. De gemeenteraad buigt zich 16 september over de plannen.

Door Martijn Schwillens

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft tot 25 juni ter inzage gelegen. Op de plannen om het voormalige schoolgebouw te slopen en veertien grondgebonden woningen te bouwen zijn geen bezwaren ingediend. Daarmee lijkt de realisatie van het woonwijkje een flinke stap dichterbij gekomen. Die plannen bestaan uit twee rijen van zeven eengezinswoningen (rijtjeshuizen) die worden gescheiden door een fiets- en voetpad. Vanaf de Hagelkruis komt een toegangsweg (auto's te gast, voorrang voor fietsers en voetgangers) en aan de zijde van het Marterrevier worden extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

Duurzaamheid
Eveneens zal een wadi worden aangelegd voor de opvang van regenwater. De woningen, die gebouwd worden door Oosterhout, worden gasloos gebouwd. Het groene karakter van de wijk krijgt bij de woningen gestalte door de plaatsing van hagen aan de voorzijde en groene beplanting langs de gevels.

Zorgen
Aanwonenden uitten onlangs hun zorgen over mogelijke vertraging en, daardoor, eventuele verpaupering van het voormalige schoolgebouw, dat momenteel wordt bewoond (antikraak). De gemeente heeft eerder al onderzoek laten doen naar de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen. Deze zijn toen niet aangetroffen.
De gemeenteraad vergadert volgende maand over de plannen. Zodra deze definitief zijn vastgesteld, zal begonnen worden met de sloop van de voormalige basisschool die in 2017 verhuisde naar IKC Dassenburcht elders in de wijk. Naar verwachting wordt in november begonnen met de sloop en worden de woningen in de loop van 2020 opgeleverd. "Op dit moment onderzoeken de gemeente en de ontwikkelaar samen of de sloop eerder kan plaatsvinden dan contractueel is afgesproken", laat een woordvoerder weten.


Meer berichten